Start jouw gezondheidscheck via huisartsen-praktijk Habets
Wat goed dat je hier bent!
Vanuit jouw huisartsenpraktijk krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Met jouw aanmelding zet je de eerste stap richting meer regie over jouw gezondheid. Hoe gezond ben je écht en wat kan jij doen om jouw gezondheid te verbeteren? Ontdek het zelf!
Hoe werkt het?
Waarom meedoen?
Inzicht in je gezondheid en vitaliteit
Veel ziekten en kwaaltjes worden veroorzaakt door slechts tien factoren. Wat zijn jouw persoonlijke risico’s? 25% van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar heeft bijvoorbeeld een te hoog cholesterol. Als je weet hoe gezond en vitaal je echt bent, weet je ook wat je kunt verbeteren.
Op maat gemaakt
Stel eenvoudig jouw gezondheidscheck samen door middel van de verschillende online vragenlijsten en thuistesten waar je uit kunt kiezen.
Effectief
64% van de deelnemers is na de check gemotiveerd om aan de slag te gaan met zijn of haar gezondheid. Zo verbetert 76% hun voedingspatroon en gaat 59% meer bewegen met de tips uit de check!
Persoonlijke gezondheidsomgeving
Krijg inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit én ontvang handige en motiverende tips om zelfstandig of met professionele begeleiding aan de slag te gaan. Allemaal vanuit jouw persoonlijke, online gezondheidsomgeving.
Veilig & betrouwbaar
Jouw privacy is voor ons het allerbelangrijkste. De check gaat vanzelfsprekend zorgvuldig met jouw gegevens om.
Laagdrempelig
Een gezonder leven is voor iedereen binnen bereik. Via onze website kun je makkelijk registreren. Ook hebben we een mobiele app. Geen zorgen, wij nemen jou stap voor stap mee.
Het pakket dat jou gratis wordt aangeboden vanuit de pilot
Bij deelname aan de Persoonlijke Gezondheidscheck maak je een persoonlijke gezondheidsomgeving aan op een online, beveiligd platform. Alleen voor jou inzichtelijk. Vanuit hier start je de online vragenlijsten, kun je jouw metingen invoeren en jouw uitslagen terugzien. Ook vind je hier handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele partijen die voor jou zijn geselecteerd om mee aan de slag te gaan. Alleen als jij dat wil.
Krijg in zo’n 20 minuten inzicht in jouw beweging, voeding, ontspanning en rook- en alcoholgedrag. Maar ook in jouw medische geschiedenis en familiaire risico’s. We kijken naar factoren waarmee je zelf aan de slag kunt om je gezondheid te verbeteren. Let op: Het kan zijn dat je niet al jouw specifieke gezondheidsproblemen in de vragenlijst kwijt kunt.
Deze online module bestaat uit een vragenset over de mentale gezondheid. Iedereen is weleens druk, angstig of somber. Dat is op zich niets bijzonders. Pas als een psychische klacht het dagelijks leven belemmert, spreken we van een stoornis. Stoornissen zijn er in alle soorten en maten en hebben vaak grote invloed op het dagelijkse leven. De drie meest voorkomende klachten zijn: niet goed kunnen slapen, piekeren en teveel stress. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Als de klachten een stoornis worden is elke dag een uitdaging. Het is dan moeilijk een normaal leven te leiden, contacten te onderhouden, naar school te gaan of te werken. In de online vragenlijst* wordt er gekeken naar angstklachten, depressie en burn-out. Als blijkt dat je meer klachten ervaart dan wat zou moeten, word je doorverwezen naar partijen of professionele begeleiding die jou verder kunnen helpen. *De vragenlijst is wetenschappelijk gevalideerd.
Jouw BMI & buikomvang meet je omdat deze een goed beeld geven van jouw gezondheid. Een te grote buikomvang en overgewicht verhogen je kans op hart- en vaatziekten. Deze waarden zeggen daarom veel over jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Je loopt bij te hoge waarden meer risico als je daarnaast ook nog andere risicofactoren hebt. Juist dit totaalplaatje is zo belangrijk.
Jouw bloeddruk & hartslag meet je omdat deze een goed beeld geven van de werking van jouw hart en bloedvaten. Deze waarden zeggen daarom heel veel over jouw risico op hart- en vaatziekten.
Hart- en vaatziekten en diabetes zijn veelvoorkomend ziekten. Elke dag worden er 1000 mensen opgenomen met problemen zoals een hartinfarct of hersenbloeding. Gelukkig zijn veel problemen te voorkomen door je leefstijl aan te passen. Bijvoorbeeld door niet te roken, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te houden. Deze module bestaat uit een aantal extra vragen in de online vragenlijst en een vingerprik voor de labtest. Het bloed wordt vervolgens onderzocht op jouw cholesterol- en bloedsuikerwaarden. In jouw gezondheidsrapport zie je de waarden terug en krijg je een persoonlijk advies over hoe je de kans op hart- en vaatziekten en diabetes kunt verkleinen.
Ruim 400.000 mensen gingen je voor
Ontwikkeld in samenwerking met:
Veelgestelde vragen
Via een beveiligd, persoonlijk gezondheidsaccount kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar op basis van actuele wetenschappelijke kennis hun persoonlijke gezondheidsrapport vaststellen, verbeteren en bewaken. Iedereen kan via de website een persoonlijk gezondheidsaccount aanmaken en krijgt met de unieke code toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck met online vragenlijsten en aanvullende testen. Een code kan verstrekt worden indien jouw verzekeraar/werkgever/gemeente de check vergoedt. Anders kan er ook tegen betaling worden deelgenomen. De aanvullende testen worden afhankelijk van de deelname thuis of op een checkpoint uitgevoerd.
Voor iedereen van 18 jaar en ouder die inzicht wil in zijn gezondheid en wat ze kunnen doen om zo nodig gezonder te gaan leven. Zie volgende vraag voor de uitzonderingen.
De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check ontvangen deelnemers in hun resultaten een risicoprofiel en advies over hun gezondheid en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit is gericht op het voorkomen of tijdig herkennen van de volgende gezondheidsrisico’s*:
- Hart- en vaatziekten
- Diabetes
- Nierfunctie
- Longfunctie
- Psychisch welzijn
- Werkvermogen
- Gehoor
- Zicht
* De gezondheidsrisico’s die voor jou inzichtelijk worden gemaakt, zijn afhankelijk van de inhoud van de check die jij hebt gekozen of aangeboden krijgt.
Als je een uitnodiging ontvangt met hierin een vouchercode, moet je deze tijdens je registratie invullen om de bijbehorende modules kosteloos toe te kunnen voegen. Als je deze stap vergeet, kom je in het betaalscherm voor particulieren. Indien je dat scherm te zien krijgt, maar je eigenlijk een vouchercode hebt, neem dan contact op met info@persoonlijkegezondheidscheck.nl . De ServiceDesk zal de instellingen van je account aanpassen, zodat je opnieuw de registratie kunt doorlopen en de voucher code wel in kunt vullen.
Het kan ook zijn dat je een module hebt toegevoegd die je werkgever, zorgverzekeraar of gemeente niet vergoed. In dat geval moet je hier zelf voor betalen, of deze module niet selecteren.
Lees alles over welke gegevens &niped verzamelt, hoe zij deze beschermt en wat jouw rechten zijn in onze Privacyverklaring.
&niped hecht eraan om de privacy van haar gebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Zij heeft dan ook technische en organisatorische maatregelen getroffen om te voorkomen dat persoonlijke en medische gegevens van haar deelnemers, in strijd met de wet, ter kennis komen van derden.
&niped handelt in overeenstemming met de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
De gezondheidsgegevens en persoonlijke gegevens zijn te allen tijde op fysiek gescheiden en beveiligde plekken opgeslagen. Alleen wanneer je zelf op jouw persoonlijke account inlogt, worden deze gegevens via een beveiligde verbinding samengevoegd. Op deze manier ben jij de enige die toegang heeft tot je gezondheidsgegevens.
Wij denken dat de Persoonlijke Gezondheidscheck desondanks nuttig kan zijn. De Persoonlijke Gezondheidscheck houdt er rekening mee wanneer je reeds onder controle bent bij een behandelend arts. Het feit dat je onder behandeling bent, betekent niet direct dat de rest van je lichaam ook in de gaten wordt gehouden door jouw behandelend arts. Bij de Persoonlijke Gezondheidscheck wordt gekeken naar een aantal veel voorkomende aandoeningen, welke door middel van vroege diagnostiek en/of preventie voorkomen kunnen worden. Daardoor kan deelname aan De Persoonlijke Gezondheidscheck je een compleet beeld geven van jouw gezondheid.